Ηλιακή Θέρμανση

Κεντρικά Συστήματα

Είναι μία σύγχρονη πολλά υποσχόμενη αντιμετώπιση του θέματος της θέρμανσης ενός χώρου - προθέρμανση του νερού των θερμαντικών σωμάτων και του ζεστού νερού χρήσης.

Τα κεντρικά συστήματα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας παρέχουν, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για την υποβοήθηση της θέρμανσης κατοικιών. Αυτό γίνεται συνήθως με την χρήση 3 - 4 φορές μεγαλύτερης συλλεκτικής επιφάνειας από εκείνη που θα απαιτούσε η παραγωγή μόνο ζεστού νερού. Απαιτείται επίσης η εγκατάσταση ενός ή περισσοτέρων θερμοδοχείων αποθήκευσης ανάλογης χωρητικότητας.

Το ζεστό νερό οδηγείται σε μια κατάλληλων διαστάσεων δεξαμενή αποθήκευσης με την οποία είναι συνδεδεμένος ο καυστήρας του καλοριφέρ ή η σόμπα ή το ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης τα οποία συμπληρώνουν την απαιτούμενη ενέργεια. Το όλο σύστημα - COMPI - ελέγχεται ηλεκτρονικά ή χειροκίνητα.

 

 

Photostream

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η TD Τσιμήτρης δραστηριοποιείται στο χώρο της θέρμανσης από το 1992. Η πολύχρονη εμπειρία και τα εξειδικευμένα στελέχη της, την καθιστούν πρωτοπόρο στο χώρο της Εξυπνης και Καθαρής (πράσινης) Ενέργειας. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί όλον τον Ελλαδικό χώρο. περισσότερα